spacer
spacer search

solgull.com
Fjernadopsjon av katt (webside under oppføring)

Search
spacer
 
header
Main Menu
Hjem
Kontakt oss
Søk
Fortellinger
Dikt og Eventyr
Gode Råd
Myter og ordtak
Fjernadopsjon
 
Hjem

Velkommen til Foreningen til Solgulls Minne - Fjernadopsjon av katt PDF Skriv ut Epost
Skrevet av Styret   
Thursday 15. December 2005
 

Image

Forening til Solgulls Minne
Fjernadopsjon av Katt


Vi takker alle som støtter oss.  Vi minnes våre dyrevenner som ikke lenger er blant oss og som har beriket våre liv. Hver jul tenner vi håpets lys for alle som venter på hjem.  Det finnes mange dyr som ikke får anledning til å ta del i samfunnets goder.  Når de finner trygghet, møter mennesker de føler de kan stole på, viser de oss stor tillit.  La oss finne gleden sammen med dem som har et hjem og la oss alle jobbe i fellesskap for en bedre tilværelse for dyrene våre.
Som alltid er det spørsmål om midler til å kunne hjelpe dyra våre. Vi vil gjerne hjelpe flere dyr. Vi legger igjen vår konto 05352854974 i banken, DnB slik at du kan,  hvis du ønsker å hjelpe oss videre, støtte oss.  Det er mye som må gjøres. Vår side kan også være tilgjengelig til markedsføring av gode produkter for dyra.  Vi har en god venn her, Bamse, han er veldig fornøyd når han i tillegg til sitt daglig måltid får som ekstra noen biter av pose med Dreamies. som inneholder flere typer vitaminer; et annet produkt som mine liker er noen biter av Natures.menu som inneholder 95% med laks og ørret eller biter med 95% kylling og kalkun. Det er akkurat en godbit og et godt måltid vi trenger i disse tider og det er nettopp nå vi har behov for vennskap og kontakt med dyra våre. Vi oppfordrer de som er ensomme å ta inn en ensom katt.  Det er mange av dem og noen har også mistet sin matmor i disse tider.  Hjelp oss å hjelpe dem. Vi håper å høre ifra dere hvorenn dere bor. Dyra skaper vennskap hvorenn du er i denne verden. Tiden har vist oss hvor liten verden er, hvor nært vi er knyttet sammen. La oss alle leve i fred med hverandre og med alt som står oss nært.  
 
Jullens krans er symbolet på livets omkrets, langt eller kort. Kransen minner oss om at livet er verdifullt for,både mennesker og dyr.

Kjæledyret som ble samfunnsoffer
Jeg ble spurt om å skrive noen ord om vårt kjæledyr i forkant av høytiden, være seg påske eller jul.  Katten, et dyr som vi har tatt til oss som husdyr, som har levd side om side med mennesket i tusenvis av år og som vi som eiere har omsorg for.  Vi føler sterkt deres kjærlighet til mennesket og deres affeksjon til oss.  Katten er ikke bare et kjæledyr, men påvirker sjelens velvære.  De lindrer vår ensomhet og hjelper oss mennesker selv i de tunge stunder.
Katten fortjener å ha et trygt og godt liv og en grunn til jeg skriver noen ord skyldes en ung katt som på lørdag den 22 november 2016 ble fratatt muligheten til å vokse opp, fratatt gleden ved å være til.  Et ungt dyr, trolig bare et par år gammel, som måtte bøte med livet.  Den unge katten ble et trafikkoffer.  Den var fremdeles varm da jeg løftet den vekk fra veien.  Det var en fin dag med god oversikt.  Allikevel ble den et offer. Fart dreper, det vet vi alle og for ofte, det skulle ikke skje. Katten ble et samfunnsoffer, overgitt til en ubarmhjertig virkelig. Vi ber alle om å vise våre husdyr respekt og gi dem den kjærlighet og omsorg de har behov for, ved siden av å sove og spise i fred og ro, ha en god seng må den også ha trygghet når den er ute. La oss vise solidaritet og gjøre det beste for våre husdyr ved å gjøre kattens hverdag til en fredelig dag slik at den kan finne trygghet i sine omgivelser.
  
La oss alle prøve å hjelpe til, ved Grasrotandel kan et dyr hjelpes.  La oss alle i fellesskap ta et løft for å hjelpe til.   Jeg viser til et tilfelle hvor en katt gikk rundt i et nabolag med store plager før den fikk hjelp.  Ingen meldte ifra.  Det var en dame fra Drammen som tok kontakt med oss etter besøk i byen her som førte til at dette tilfellet ble kjent. Katten var i en så dårlig forfatning at det var best å la den slipper mer ledelse.  Det skjedde her et brudd på dyreloven.  Alle har plikt til å melde ifra når de ser et dyr lider. Vi må vise respekt for alt liv. Det er en forpliktelse for oss alle å melde ifra. Denne skjebnen kunne ha blitt unngått hvis noen hadde søkt tidligere etter hjelp for denne katten.  Ofte ser det ut il å være et økonomisk spørsmål ved siden av å sitte igjen med et uønsket ansvar for et tilfeldig dyr. Et dyr som går alene på gaten eller i området hvor folk bor. Det skjedde i dette tilfelle. Vi ble kjent med at mange var kjent med at denne katten var etterlatt av eier og hadde gått ute rundt området i flere år uten hjelp. Folk brydde seg ikke fordi de ville ikke kommer selv i "trøbbel", trøbbel fordi de måtte bry seg, klage, fortelle om hva som foregikk, sitte igjen med utgifter til veterinær. Vi har hørt det mange ganger dessverre.  Vi har en plikt til å hjelpe dyr.  Denne katten som jeg viser til, ble vi fortalt, hadde gått ute i mange år alene, etterlatt av sin eier.  Ingen tok ansvar. Det var en dyrevenn som så katten og tok kontakt. Da var det for sent å redde katten.  Det ble fraktet til veterinær i Sande og avlivet der.

Politiskolen skal starte videreutdanning av dyrevelferdskriminalitet og det skal være et dyrepoliti med egen krimgruppe med høy kompetanse og økokrim skal tilknyttes politiet i disse saker. Kriminalitet mot dyr skal etterforskes og ført for domstolen.  Vi som dyrevenner har etterlyst et dyrepoliti i mange år og vi  håper dyrevelferdskriminalitet betydelig redusere.

Når vi nå skriver om respekt for liv ser vi ofte nyheter som viser hvor dårlig dyr blir behandlet.  Idag ser vi et lam som løper for livet for å komme unna slakteriet.  Dette er bare en historie av mange som vises oss.  Man sitter igjen med en vond følelse og skyld når man ser slike bilder.  Man vet hva som skjer, men virkeligheten er ikke synlig for oss.  Ifølge hva jeg leser går trenden nå mot en vegan tilværelse. Det gjelder ikke bare oss,  men også dietten til våre husdyr. Vi har moderert vår spisevane til nytte for vår helse. Ta vare på helsen og vær oppmerksom på hva slags mat man spiser og hva den inneholder er viktig.  Så kan man spørre hvorfor stille spørsmål. Gjelder dette også katten? Vi får vente å se hva som skjer. Hva som er sikkert er at verden er i endring. Klima endringer vil forandre våre liv, våre vaner og vil stille nye krav til oss alle som vil påvirke vår livsstil og alt levende liv rundt, både i vårt daglige liv og i våre land hvorenn i verden.  En ny tid står for døren og teknologi har gitt oss større muligheter til endring som gjelder både oss og våre husdyr.

Ny vår og en ny tid
Jeg skriver noen ord igjen fordi vi er inne i en tid hvor nye kull fødes. La oss håpe at alle er ønsket velkomne, nye hjem blir funnet og ingen etterlatt.
Likeledes vil jeg nevne ferietiden som følger, både påsketid og sommertid.  Husk og sørg for dyret ditt før du reiser på ferie!!  Vi har tidligere skrevet om Feriekatten, men vi ønsker å påpeke hvor uheldig det er for et dyr å bli etterlatt til seg selv.  Et husdyr er vant til å få mat, vann, et godt sted å ligge og må hvis det blir etterlatt prøve å ordne opp i sin tilsværelse ved egen innsats.  Mest sannsynlig vil den vandre og følgelig komme på avveie.  Katten er et vanedyr og liker best å følge sine rutiner. Katten liker frihet og mange tror at den klarer seg bra alene.  Men mår den føler sin omgivelse utrygg og det er ingen omsorg å få vil den forlate området.  Katten kjenner seg tryggest hvor den er vant til å ferdes fordi i dens vilde verden ville dens even til å overleve være best i omgivelser den er best kjent med og er istand til å kunne mestre. Når tryggheten forsvinner vil den forlate området.  Vær så snill å gjør omgivelsene trygge før du og familen drar på ferie.  Sørg i god tid i forveien at du har en nabo eller venn som kan gi katten din mat og vann to ganger daglig og som kan tilbringe tid med den. Det er ingen som liker å være alene!!!!Katten fortjener et bedre liv.  Katten påvirker sjelens velvære og er en ridder i nød, en terapeut når en livskrise oppstår. Katten er der for deg.  Den kommer deg i møte med halen i været, silkemyk, stryker seg rundt bena dine.  Katten er din venn. Støtter du en katt gjennom fjernadopsjon eller velger selv å adoptere en katt, er det alltid godt å vite at ved å hjelpe et dyr i nød gjør man en god gjerning.

Vi siterer et dikt av Axel Juel som vi setter pris på:

Deiligst av alle gleder
er gleden for slett ingen ting
Ikke for noe du kan eller vil
gleden er intet og gleden for alt
gleden:  fordu du er til! 

Som "Solgull fadder"  støtter du en hjemløs katt.  Kontonummer i DnB banken 0539 4199720

Flere katter søker faddere - Vi trenger din  hjelp!

Hos Norsk Tipping kan du støtte oss ved å gi din Grasrotandel til Forening til Solgulls Minne, Fjernadopsjon av Katt.  Du må bruke vårt organisasjonsnummer 989016229 som vi er registrert under i Brønnøysund.  Det koster deg ingenting å gi bort din Grasrotandel som er 7% av summen hver gang du spiller på Norsk Tipping sine spill.  Dette er en god anledning til å støtte dyr som trenger hjelp. Din Grasrotandel vil gi hjemløse katter veterinærbehandling, hjelpe til med sterilisering/kastrering av hjemløse katter og vil gi disse kattene en ny sjanse i livet.  Støtt dyrevern og gi din Grasrotandel til foreningen "Solgull".

 SOLGULLS FORTELLING. 
Solgull ble funnet sent en kald vinterskveld på en ensom, mørk parkeringsplass. Han var utmagret og uttørket. Ingen hadde tatt vare på Solgull, en kattunge på 3 – 4 måneder.  Han var etterlatt alene. Matmor, som tok han inn, har hjulpet mange hjemløse katter gjennom årenes løp.  Hun tok vare på Solgull og tok han til dyrlegen hvor han fikk intravenøs behandling.  Etterpå kom han hjem til matmor som holdt han varm i sengen med tepper og varmeflasker. Solgull kjempet for sitt liv hele natten. Han maktet så vidt å ta til seg føde. Matmor holdt han varm i sengen. Ved dagsgry den andre dagen virket han slapp og han orket hverken å drikke eller spise. Klokken 11.30 stoppet Solgulls hjerte å slå. 

Hvorfor vi arbeider som frivillige for saken. 
Foreningen til Solgulls Minne, Fjernadopsjon av Katt, ble stiftet 25 november 2005 for å hjelpe katter og kattunger uten hjem, mat og omsorg.  Steng ikke døren for en hjemløs og sulten pus.  Basert på fadderordning og fra støtte mottatt av givere kan foreningen "Solgull" hjelpe deg til å ta vare på en hjemløs katt slik at den ikke vil lide samme skjebne som kattungen Solgull.  Fra Grasrotandel hjelper vi katter som trenger veterinær-behandling.

Hjelp til å finne nytt hjem. 
Foreningen arbeider for å finne gode, permanente hjem for hjemløse katter. Hvis du har funnet en hjemløs katt og søker etter nytt hjem til katten, kan du sende inn et bilde og detaljer om katten som settes inn gratis på vår nettside. Sofus has nå få en fadder


Lucky som ble funnet i midtbanen på en travel vei med en plastpose over hodet ble helt frisk og har fått et godt hjem.Sist oppdatert ( Sunday 07. February 2021 )
< Forrige   Neste >
spacer
Who's Online
Vi har 10 gjester her nå

 
Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer