spacer
spacer search

solgull.com
Fjernadopsjon av katt (webside under oppføring)

Search
spacer
God Nyhet
San Francisco forbyr all salg av pels.Noe for dette landet å  tenke på??
Burde ikke Fremskrittspartiet nå, med den styrke den har i regjeringen, gjøre en innsats for dyrevelferd? De har vært i forkant av de andre partiene for å fjerne pelsavl og de har nå anledning til å vise sin styrke.

Leser idag om dårlig dyrevelferd.  21,000 kyllinger døde under et tak som falt sammen. Det gjelder profit og dårlig uansvarlig forhold som disse uskyldige kyllingene er tvunget til å leve under.  For det er ansvar for liv det gjelder !!  Mattilsynet burde snarest sjekke forholdene under hvilke alle dyr oppholder seg. Det er Mattilsynets ansvar og jobb å sørge for dyrenes livskvalitet og trygge forhold.

  
header
Main Menu
Hjem
Kontakt oss
Søk
Fortellinger
Dikt og Eventyr
Gode Råd
Myter og ordtak
Fjernadopsjon
 
Hjem arrow Myter og ordtak arrow Kattens forhold til mennesket

Kattens forhold til mennesket PDF Skriv ut Epost
Skrevet av Ellen Howley   
Wednesday 09. January 2008
Kattens forhold til mennesket

Image

En sort katt er ofte forbundet med mystikk.

Her ser du Sheba Panter, en vakker, ung hunkatt som søkte et hjem og er nå tatt godt vare på av en dyrekjær familie. 

Katten inspirerer menneskenes fantasi.

I historien, fra gamle Egypt helt frem til i dag, har katten vært et utømmelig diskutert tema, både i vår hverdag og i religiøs/kulturell sammenheng.  Vi hører historien om Gud som skapte katten og Noah som tok med seg 2 katter om bord på arken for å holde musa i sjakk.  Vi kjenner til at katten ble sett på som et hellig dyr i Egypt. Katten ble forbundet med solguden Ra og hans "trolldom" over makt, lys og alt liv. Vi hører historien om Meuzza, en hellig katt som tilhørte profeten Mohammed.  Vi hører i norønn mytologi om Frøya, jordgudinnen som representerer fruktbarhet, skjønnhet og kjærlighet.  Vi kjenner til historien om Frøya's 2 firbente store grå katter som dro hennes storslåtte vogn over himmelhvelvet.  Sekter innen buddismen/hinduismen tror at mennesket, ved å bli forvandlet til en katt ved inkarnasjon, vil oppvå nirvana.  I middelalderen ble katten nesten utryddet av overtroiske mennesker.  Vi finner myter, legender fra alle verdensdeler.


For oss er katten et enigma

Noen ser på katten som sin beste venn.  De synes det er godt å høre katten male, fornøyd og lykkelig.  Katten maler også ved traumatiske omstendigheter, når den er skadet, selv når den er døden nær.  Katten maler fordi dens 'mantra' er selvhelbredende og avslappende.  Katten kan være så kjær, men har allikevel sitt urgamle instinkt intakt.

 

Katten er assosiert med det spirituelle som vi ikke kan forstå

Katten er kjent for å ha magnetisk kraft og pelsen statisk elektrisitet.  Katten er hypersensitiv og har en "føre var" fremsynthet.  Øynene skinner når det er mørkt, som en månegudinne med kontrol over tidevann, vær, vegitasjon og mennesker.  Vi finner dette å være fasinerende, selv etter rasjonell begrunnelse.

 

Katten og velvære hører sammen

Katten brukes terapytisk i eldreomsorgen.  Du finner ofte en katt på et aldershjem fordi katten har en positiv, helbredende effekt på oss mennesker.  Katten er kjent for å hjelpe mot ensomhet, isolasjon, depresjon, og har samme virkning som bruk av meditasjon og avslappende teknikker.  Det kan også nevnes at katte-eiere ved redusert stress har lavere blodtrykk, særlig finner man dette fenomen hos eldre mennesker.  Det har vist seg at en katt kan være kontaktskapende og derved er det lettere å utvide sin sosiale krets.

Katten er et paradoks, den forbindes med overtro og med guddommelighet.  Det synes å være 2 ytterpunkter.  Vi bruker tid og energi på enten å elske eller mislike katten.  MEN HELDIGVIS ER KATTER HER FOR Å BLI.

Sist oppdatert ( Monday 08. June 2009 )
< Forrige   Neste >
spacer

 
Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer