spacer
spacer search

solgull.com
Fjernadopsjon av katt (webside under oppføring)

Search
spacer
God Nyhet
San Francisco forbyr all salg av pels.Noe for dette landet å  tenke på??
Burde ikke Fremskrittspartiet nå, med den styrke den har i regjeringen, gjøre en innsats for dyrevelferd? De har vært i forkant av de andre partiene for å fjerne pelsavl og de har nå anledning til å vise sin styrke.

Leser idag om dårlig dyrevelferd.  21,000 kyllinger døde under et tak som falt sammen. Det gjelder profit og dårlig uansvarlig forhold som disse uskyldige kyllingene er tvunget til å leve under.  For det er ansvar for liv det gjelder !!  Mattilsynet burde snarest sjekke forholdene under hvilke alle dyr oppholder seg. Det er Mattilsynets ansvar og jobb å sørge for dyrenes livskvalitet og trygge forhold.

  
header
Main Menu
Hjem
Kontakt oss
Søk
Fortellinger
Dikt og Eventyr
Gode Råd
Myter og ordtak
Fjernadopsjon
 
Hjem arrow Gode Råd arrow Gode Råd arrow Feriekatten

Feriekatten PDF Skriv ut Epost
Skrevet av Ellen Howley   
Saturday 03. May 2008
Feriekatten
                                     Image

                                     Ferie, riktig sted, riktig tid 

Mørketiden kan være en trist tid for mange, og husdyrene våre lengter også etter sol og varme.  Et ettertraktet oppholdssted på tidlig vår er plassen hvor de første varme solstrålene finner veien inn i stuen.  Selv begynner vi allerede tidlig på nyåret å forberede ferier, være seg påske-og sommerferie, og kanskje til og med en liten ferie på høstparten.  Reisebyråer kommer med fristende tilbud, bilder av sydhavsøyer og badenymfer.  Fonner med snø og bråk fra snøfresere stopper ikke oss nordmenn fra å planlegge ferier på vinterstid, selv med vindvær så sterkt at det til tider er tryggest å holde husdyrene inne på grunn av tunge greinfall til jord som lager krater i snødynene.  Men under denne hektiske planleggingen kan man lett glemme å sørge for husdyrene.  Man stoler på at det er hjelp å få enten av en snill nabo, venner eller familie når ferien skal avvikles.  De fleste klarer å skaffe et midlertidig hjem for hunden sin, men dessverre, når man ikke kan få noen å passe katten, blir den i siste liten etterlatt til seg selv.  Mange tror at katten kan klare seg bra alene, noe som er langt fra sannheten.  Katten er et vanedyr.  Katten har en fast plass i huset hvor den liker å ligge, og følger faste rutiner når det gjelder måltid. Som husdyr jakter den ikke for å fylle magen, men venter med stor forventning på matfatet og friskt vann som den må ha hver dag.  Hvis den blir etterlatt hender det at den vandrer, tar følge med hjemløse katter.  Den kan bli utsatt for overgrep, skadet ved en bilpåkjørsel, uten at noen vil sørge for veterinærbehandling.  Det er derfor viktig at du også under ferieplanlegging sørger for katten din god tid i forveien.

Vil du at katten skal være hjemme i sine vante omgivelser mens du er borte, sørg for at en person, minst 2 ganger om dagen, passer på katten din ved å gi den mat og drikke.  Helst skal det være en person katten kjenner fra før, og som vil ta seg tid til å kose med katten.

Vil du ta med deg katten til et annet land, må du passe på at kattens reisepass er i orden, oppdatert med de vaksiner som er påkrevet i landet du skal reise til. På veterinærkontorer foreligger nødvendige opplysninger.


Vil du at katten skal være på et dyrepensjonat må du bestille god tid i forveien for å være sikker på at det er en ledig plass ved ferieavgang.  Det er mange som velger denne ordningen, og behovet er stort.  Plasser er begrenset.  Du må også huske at dersom du skal ha katten din inn på et dyrepensjonat må den være vaksinert.  Dette tar også tid til å ordne.

Bruk alltid bur når katten blir flyttet fra et sted til et annet.

Deretter kan du reise på ferie med god samvittighet.  

Sist oppdatert ( Saturday 14. March 2009 )
< Forrige   Neste >
spacer

 
Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer