spacer
spacer search

solgull.com
Fjernadopsjon av katt (webside under oppføring)

Search
spacer
God Nyhet
San Francisco forbyr all salg av pels.Noe for dette landet å  tenke på??
Burde ikke Fremskrittspartiet nå, med den styrke den har i regjeringen, gjøre en innsats for dyrevelferd? De har vært i forkant av de andre partiene for å fjerne pelsavl og de har nå anledning til å vise sin styrke.

Leser idag om dårlig dyrevelferd.  21,000 kyllinger døde under et tak som falt sammen. Det gjelder profit og dårlig uansvarlig forhold som disse uskyldige kyllingene er tvunget til å leve under.  For det er ansvar for liv det gjelder !!  Mattilsynet burde snarest sjekke forholdene under hvilke alle dyr oppholder seg. Det er Mattilsynets ansvar og jobb å sørge for dyrenes livskvalitet og trygge forhold.

  
header
Main Menu
Hjem
Kontakt oss
Søk
Fortellinger
Dikt og Eventyr
Gode Råd
Myter og ordtak
Fjernadopsjon
 
Hjem arrow Dikt og Eventyr arrow Legenden om Dick Wittington og Katten

Legenden om Dick Wittington og Katten PDF Skriv ut Epost
Skrevet av Ellen Howley   
Monday 16. March 2009
Legenden om Dick Wittington og katten


Det var en gang en ung, fattig gutt fra landet, som het Dick Wittington.  Han dro til London for å prøve lykken.  Han ville bli rik og berømt.  Men slik gikk det ikke.  Dick og katten Puss, som var den eneste venn og eiendel han hadde, sultet.  Dick delte brødsmulene sine med katten Puss, men måtte innse at de ikke kunne klare seg i London.  Han måtte dra tilbake til hjemmet sitt på landet.  Før han begynte reisen hjem, ga han katten sin til en skipskaptein.  Puss skulle være musefanger ombord på skipet.  Dick var kommet et stykke på hjemturen da han hørte, nær Highgate Hill i nord London, at klokkene i kirken "St.Mary-le-Bow" kimte.  Det var som om de sa:  "Dra tilbake". "Du vil bli borgermester av London 3 ganger". Dick var ikke overtroisk, men bestemte seg allikevel til å dra tilbake til London.  Der ble han møtt av skipskapteinen som fortalte at katten Puss var blitt solgt til sultanen av Marocco.  Landet som sultanen hersket over var plaget av rotter og mus, og en betydelig sum med penger var blitt betalt for Puss.  Dick fikk sin del av pengesummen og således fikk han en ny start i livet.  Han hadde penger og en medgift stor nok til å gifte seg med datteren til en rik kjøpmann, og selv begynte han å kjøpe silke og fløyel som han solgte med stor fortjeneste. Etter hvert ble han en rik mann, og akkurat som klokkene i kirken hadde forutsagt ble han borgermester av London, dog ikke tre men fire ganger.


                          ---------------------------


Legenden om Dick Wittington og katten kommer i mange variasjoner.  Legenden er også utført som pantomime.

Sist oppdatert ( Monday 16. March 2009 )
< Forrige   Neste >
spacer

 
Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer