spacer
spacer search

solgull.com
Fjernadopsjon av katt (webside under oppføring)

Search
spacer
Pelsdyroppdrett
På onsdag den 10 april ble forslag mot pelsdyroppdrett fremmet.
Både venstre og krf støtter forbudet og det er stor sjanse til at forslaget vll bli vedtatt.
Alle dyrevenner ser frem til slutt på pelsdyroppdrett. 
header
Main Menu
Hjem
Kontakt oss
Søk
Fortellinger
Dikt og Eventyr
Gode Råd
Myter og ordtak
Fjernadopsjon
 
Hjem arrow Myter og ordtak arrow Legenden om Katten

Legenden om Katten PDF Skriv ut Epost
Skrevet av bestemor   
Monday 29. August 2011
Denne legenden vet vi ikke hvem som har opprinnelig skrevet, men vi sender den videre til dere fordi vi synes den er så vakkert skrevet og forteller oss så mye om katten og dens tilværelse selv i dag.Legenden om Katten

Da Gud Fader hadde skapt himmelen, jorden og havet, solen, månen og stjernene, var det gått fem dager.  Den sjette dagen skapte han dyrene fra det minste kryp til løven og elefanten.  Men Gud var ikke helt fornøyd, han vill ha et dyr som var mer fullkomment enn alle de andre.  Og derfor tok han litt av hvert av de dyrene han hadde skapt. 

Han tok leopardens smidighet, ulvens listighet, gaupas styrke og bjørnens ro.  Han tok gasellens ynde og røyskattens nysgjerrighet, løvens overlegenhet og apens behendighet.  Så tok han den fineste,  mykeste pels og skarpeste klør og tenner.

Nå begynte et vakkert, uimotståelig lite dyr å ta form.  Han ga det ører som kunne svinge etter den svakeste lyd, en hale som kunne vise de skiftende sinnsstemninger og poter så myke at dyrets skritt ikke kunne høres.  I øynene, dype som skogstjern, la han nattens mørkeste mørke, men også sjøens kalde og vårløvets varme grønnfarge.  Til slutt strødde han små, små fnugg av solens gullskimmer i dem. Han ga det duens kurring og løvens mjauelyd, men også dens rasende snerring.

Da Gud Fader var ferdig, så han på det lille dyret.  Et drag av smerte gikk over hans ansikt, og et nesten uhørlig sukk kom fra hans lepper.  Han sa: Lille dyr, jeg ser inn i din fremtid.  Du vil være et dyr som aldri vil underkaste deg noen.  Din natur er uavhengighet.  Derfor vil du bli hatet av de herskesyke, men elsket av de som elsker frihet.

Du vil bli betraktet som en guddom og dyrket og tilbedt, men du vil også bli pint og brent på bål av de som tror du er fra den onde.  Dine barn vil bli de vakreste dyrebarn, og det vil være deres ulykke.

Gå, min venn, og lev ditt liv etter din natur.

Og så gikk katten ut for å erobre verden. 

 

Sist oppdatert ( Monday 29. August 2011 )
< Forrige   Neste >
spacer

 
Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer