spacer
spacer search

solgull.com
Fjernadopsjon av katt (webside under oppføring)

Search
spacer
Pelsdyroppdrett
På onsdag den 10 april ble forslag mot pelsdyroppdrett fremmet.
Både venstre og krf støtter forbudet og det er stor sjanse til at forslaget vll bli vedtatt.
Alle dyrevenner ser frem til slutt på pelsdyroppdrett. 
header
Main Menu
Hjem
Kontakt oss
Søk
Fortellinger
Dikt og Eventyr
Gode Råd
Myter og ordtak
Fjernadopsjon
 
Hjem arrow Gode Råd arrow Gode Råd arrow Maten vi gir våre dyrevenner

Maten vi gir våre dyrevenner PDF Skriv ut Epost
Skrevet av Ellen Howley   
Thursday 23. August 2018

Maten vi gir våre dyrevenner

Vi har tidliger skrevet om maten vi gir dyra våre. Vi leser idag om farlig mat som er gitt til dyr. I dette tilfelle vises til mat til hunder som Felleskjøpet har solgt 5000 sekker av og som inneholder for mye magnesium.   Hundene som fikk dette foret i seg ble sløve og fikk voldsom diare, det vil si de ble veldig syke. Foret ble solgt under ulike navn som Appetitt, Matmons og Labb. Disse navnene ble opplyst av Felleskjøpet Agri. Vi nevner hvor navene kommer fra fordi vi selv er ikke kjent med dette foret. Det ser ut til at personer som driver med oppdrett, det vises her til Alaska husky, bruker dette foret som ble solgt av Felleskjøpet.  Mange av hundene måtte avlives.  Felleskjøpet nevner at de vil betale for veterinærutgifter.

Hva som har her skjedd minner oss på hvor viktig det er å kjøpe rett mat, god mat, mat som er av høy kvalitet og gir garanti for hva det inneholder er sant.  Ingen "short-cuts" for å begrense utgifter, for å øke profitt som vi vet kan hende i disse dager.  Vi må alle være kritiske, være kjent med produsenten, legg også merke til utløpsdato på pakken.

Vi innrømmer at vi har ofte lurt på hvor maten kommer fra, det vil si i hvilket land den blir laget, hvilken kontroll som finner sted når det gjelder produkter som kjøtt og fisk. Er den streng nok?  Brukes det produkter fra østblokk land? Der er de billigere å produsere fordi arbeidskraften er rimeligere og hva vet vi om hvilke forhold dyrene lever under? Er det "left-over" etter menneskematen, eller er maten i sin helhet produsert for dyrefor og hva får disse dyrene å spise. Alt hva de spiser kommer inn i kjøttet.

Flere katter vi er kjent med legger kjøttet igjen, men slikker i seg sausen.  Hva er grunnen til det mon tro?

Man burde stille spørsmål. Hvor kommer produktet kommer fra og sjekk utløpsdatoen på dyrefor. Vi ber alle være oppmerksom på hva du kjøper til dyret ditt. Så håper vi at enhver produsent er sitt ansvar bevisst.

Det gjelder også din egen mat.
 
Sist oppdatert ( Friday 24. August 2018 )
< Forrige   Neste >
spacer

 
Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer