spacer
spacer search

solgull.com
Fjernadopsjon av katt (webside under oppføring)

Search
spacer
Pelsdyroppdrett
På onsdag den 10 april ble forslag mot pelsdyroppdrett fremmet.
Både venstre og krf støtter forbudet og det er stor sjanse til at forslaget vll bli vedtatt.
Alle dyrevenner ser frem til slutt på pelsdyroppdrett. 
header
Main Menu
Hjem
Kontakt oss
Søk
Fortellinger
Dikt og Eventyr
Gode Råd
Myter og ordtak
Fjernadopsjon
 
Hjem arrow Gode Råd arrow Gode Råd arrow Blodtrykkmåler - Forlenger og redder liv

Blodtrykkmåler - Forlenger og redder liv PDF Skriv ut Epost
Skrevet av Ellen Howley   
Sunday 16. September 2018
Blodtrykkmåler - Forlenger og redder liv

Det er kjent at husdyr sliter med høyt blodtrykk uten at eier er kjent med det.  Det er en enkel måte å måle blodtrykk hos dyr. Det er faktisk den samme metoden som brukes for mennesker - dyret må være i ro - en rem festes rundt dyrets arm, et apparat måler trykket og resultatet vises digitalt på skjermen. Blodtrykket måles flere ganger slik at man deretter kan lese av gjennomsnittet av blodtrykket.  Behandlingen er den samme som for mennesker - bruk av Norvasc men i mindre doser - brukes til å behandle høyt blodtrykk - utvider blodårene slik at blodet passerer lettere gjennom dem. Les videre på bruksanvisning når du henter Norvasc og følg veterinærens råd. Hos katten skal det ligge mellom 130 /160.
Høyt blodtrykk medfører økt risiko for blødning i øyet og høyt blodtrykk kan føre til blindhet. Dyret utsettes også for andre sykdommer. 
Veterinærhøyskolen i Oslo utfører måling av blodtrykk. For deg som bor i Buskerud utføres måling av blodtrykk ved Røyken og Omegn Dyreklinikk.  Der har de innført måling av blodtrykk som fast prosedyre i en del andre undersøkelser og vil da inkludere denne testen når katten får sin årlig sjekk. Dersom du benytter en veterinær som IKKE bruker denne metoden anbefales at du skifter til en veterinær som er sitt ansvar bevisst. For eldre katter anbefales å få blodtrykket målt hvert halvår.  Konsekvensen , hvis ikke fulgt opp, kan føre til blindhet hos katt. 

Jeg er av den formening at når en veterinær ikke har anskaffet seg en blodtrykkmåler - på det tidspunkt/dette tidspunkt når det er mulig å anskaffe seg en blodtrykkmåler vil grunnen være basert på det som kalles "tid koster penger".  Hvis man unnlater å ta i bruk dette utstyret tror jeg ikke grunnen er at man må lære seg måten å bruke en blodtrykkmåler på, for det er ikke komplisert.  Derimot er det nødvendig at husdyret ligger stille mens målingen foregår og dette er tidskrevende.  Det tar ca. 6 til 8 målinger for å fullføre målingen (finne gjennomsnittet). Selv om eier er med under undersøkelsen - noe som normalt virker beroligende på dyret - vil det ta tid.  Vi betaler en god sum til veterinær for tjenesten og vi må få tilbake the optimale resultat. Det ligger ingen grunn til unnskyldning dersom en veterinær ikke tar dette utstyret til bruk til våre husdyr.  Sist oppdatert ( Sunday 16. December 2018 )
< Forrige   Neste >
spacer

 
Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer