spacer
spacer search

solgull.com
Fjernadopsjon av katt (webside under oppføring)

Search
spacer
God Nyhet
San Francisco forbyr all salg av pels.Noe for dette landet å  tenke på??
Burde ikke Fremskrittspartiet nå, med den styrke den har i regjeringen, gjøre en innsats for dyrevelferd? De har vært i forkant av de andre partiene for å fjerne pelsavl og de har nå anledning til å vise sin styrke.

Leser idag om dårlig dyrevelferd.  21,000 kyllinger døde under et tak som falt sammen. Det gjelder profit og dårlig uansvarlig forhold som disse uskyldige kyllingene er tvunget til å leve under.  For det er ansvar for liv det gjelder !!  Mattilsynet burde snarest sjekke forholdene under hvilke alle dyr oppholder seg. Det er Mattilsynets ansvar og jobb å sørge for dyrenes livskvalitet og trygge forhold.

  
header
Main Menu
Hjem
Kontakt oss
Søk
Fortellinger
Dikt og Eventyr
Gode Råd
Myter og ordtak
Fjernadopsjon
 
Hjem arrow Gode Råd arrow Gode Råd arrow Behandling mot bendelorm og rundorm

Behandling mot bendelorm og rundorm PDF Skriv ut Epost
Skrevet av Ellen Howley   
Thursday 18. May 2006
Behandling mot bendelorm og rundorm(spolorm)

 

Bendelorm er mulig å oppdage ved at det skilles ut ledd i endetarmsåpningen og i avføringen.  Men egg fra innvollsorm er så små at du sjelden kan se det med blotte øye i avføringen, og utskillelse av egg er ikke konstant, men periodisk. De fleste katter får innvollsorm en eller flere ganger i løpet av sitt liv.  De kan bli smittet av andre katter eller fra "fangst". Mange katter ferdes utendørs og jakter på smågnagere som kan føre til at katten får i seg larver som fører til bendelorm. Spolorm overføres til kattunger gjennom morsmelken. "Banminth" brukes til kattunger. Resept fra veterinær er nødvendig og følg veiledning fra veterinær når det gjelder kattunger.  Kattunger som er smittet kan få problemer på grunn av manglende motstandskraft.   


Vi alle vet hvor vanskelig det er å behandle vår katt med piller.  Det finnes nå et produkt på markedet som gjør det lettere for oss å behandle katten mot bendelorm og rundorm. Produktet heter "Profender" Spot-On.  Du kan kjøpe produktet hos en veterinær eller med resept på apoteket. "Profender" kommer i 3 størrelser og brukes i henhold til kattens vekt. Tuben inneholder dråper som skal dryppes på huden (skill pelsen godt) - du ta dråpene på pelsen hvor katten ikke kan slikke seg.  Følg bruksanvisningen.  La dråpene tørke av seg selv og la ikke katten gå ut i regnvær etter behandling. 

"Drontal" er et produkt i tablettform som brukes mot bendelorm og rundorm(spolorm).  Brukes i henhold til kattens vekt.  Les bruksanvisningen godt. Må ikke brukes til drektige katter.  Finner du det vanskelig å gi katten din pillen, kan du gjemme den i smør, leverpostei eller i noe katten liker. Noen bruker til og med geitost, men mine katter liker ikke det. Noen smuldrer opp tabletten, men dette kan forårsake at katten ikke får i seg riktig dosering.  Resept fra veterinær er nødvendig.

Symptomer på innvollsorm er avmagring, glansløs pels, diare, hoste, brekninger, utspilt buk, forstoppelse, kløe i endetarmåpningen, ledd av bendelorm i avføring. Katter som er mye ute bør behandles 3 til 4 ganger i året, men fordi parasitter kan utvikle resistens mot et bestemt middel anbefales at man veksler mellom kur-produkter.Sist oppdatert ( Thursday 19. November 2009 )
< Forrige   Neste >
spacer

 
Copyright 2000 - 2005 Miro International Pty Ltd. All rights reserved.
Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer